Påsklov+skånetävling(ar)

Direkt efter Östgötaloppet så åkte jag hem till Falun för att vi hade påsklov denna vecka som var, skönt att komma hem ett tag och träffa familjen som man älskar mest av allt! Under veckan fick jag ihop bra träning inför helgens tävlingar nere i Landskrona och Åstorp.
Tänker bara ta lite kortfattat om hur varje tävling gick, blir så långt inlägg annars..
Fredagens tempolopp vill jag helst bara glömma.. Allergi besvär, dålig rytm i åkningen är några av anledningarna till att det gick som det gick.
Lördagens linjelopp på 10 mil gick däremot mycket bättre! Piggare kropp, kvicka ben och ett bra humör under hela loppet slutade i en seger för mig!! Utbrytning i 8 mil ca med Ludvgsson och Renhage vilket slutade i en spurt där jag drog det längsta strået vilket känns otroligt skönt att kunna få en seger så tidigt på säsongen.
En bra känsla tog jag med mig in i gp loppet inne i Åstorp i söndags som var den 2:a deltävlingen i SWE-Cup och det blev ett mindre bra resultat men jag körde offensivt och ville verkligen försöka skapa något men det gick inte denna gång men kroppen kändes bra iaf så de är positivt!
Igår körde vi det sista loppet denna helg som även var en deltävling i cupen men allt gick emot mig då, pollenallergin slog ut mig fullständigt och det är inte lätt att prestera på topp med sådana besvär så det blev att jag klev av med 4 varv kvar, surt att det inte funkade denna dag eftersom att det både var cup och observationstävling, men det är bara att glömma det och titta framåt.
Är ändå nöjd så ett sätt, en seger och en bra känsla förutom att allergin tog överhand på slutet men det är sånt man inte kan påverka fullt ut.
Nu laddar jag om inför Hammarö 3-dagars i helgen där jag hoppas att allt kommer kunna funka lika bra som det gjorde i lördags för då kommer det gå fort!
En rapport från föregående vecka och denna helg.
Ha de bra! / Emil

Nya tag!

Östgöta blev inte direkt som jag tänkt mig, även fast att jag kände mig fräsch i kroppen så gick det inte... En tidig utbrytning gick iväg och jag avvaktade lite för att se hur det utvecklade sig, farten i klungan bromsades upp totalt och jag bestämde mig för att börja köra, jag attackerade och attackerade men de fanns de i klungan som visst inte ville släppa iväg mig så jag förstod att det skulle bli tufft att komma iväg för att försöka kunna ansluta till tätgruppen som hade fått ett rätt så stort avstånd efter de första 4 milen.
Vi hade först kört det långa varvet på 4 mil och gick sedan in mot Ljungsbro där målet var beläget och skulle köra ett varv som mätte ca.6 km 7 ggr där vinden kunde ställa till det, men det var inte sån jätte tung vind när vi körde så det blev inte riktigt någon kantvindskörning.
Jag fortsatte att vara aktiv och körde offensivt inne på de första småvarven men det gick helt enkelt inte idag, tråkigt... Jag hade en känsla innan start att det här kunde bli en riktig rolig dag men det blev tvärtom.
Bara att bryta ihop och komma igen som man säger... Har redan börjat ladda inför helgens fyra tävlingar nere i Landskrona och Åstorp där det är cuplopp i Åstorp- söndag och måndag. Då ska det bli åka av, be prepared boys!!
Ha det bra!
Hej!/ Emil

Nära nu.....

Nu är det bara 2 dagar kvar till Östgötaloppet, både OBS och cup-lopp som ska inleda tävlings säsongen här i Sverige, riktigt kul!
Som ni vet så var jag i Danmark förra helgen och drog igång min säsong med att köra ett riktigt roligt etapplopp i Kalundborg/Slagelse, väldigt bra banor och bra startfält.
Första dagen var det en prolog på morgonen och ett criterium på eftermiddagen, nervöst var det som alltid inför första starten på säsongen men det kändes helt OK på prologen, 16:e man blev jag, plats 1-27 var alla på samma minut.
Criteriumet gick över förväntan, 6 varv skulle köras på en bana över 5 km och loppet startade i ett högt tempo och en grupp på 5 man gick iväg på varv 2 som jag missade helt men en kort stund efter så attakerade jag för att förhoppningsvis kunna ansluta till gruppen där framme, fick direkt en lucka till klungan och skickade på allt jag hade och fick efter en stund sällskap av Mackan(Fåglum Karlsson) som hade med sig en dansk, vi kom överens direkt och kunde sedan ansluta till gruppen, vi utökade avståndet till huvudklungan och allt flöt på bra, Marcus försökte att gå solo med några varv kvar att köra men danskarna ville annat så vi kom ikapp han med 1 ½ varv kvar och det gick till en spurt där jag inte riktigt fick till det men en 4:e plats är jag nöjd med efter att ha fått smälta det lite, hade suttit fint med en pallplats där.
Sista etappen blev ett fartfyllt lopp där det attakerades hej vilt, jag försökte att komma iväg ett antal ggr och var med i några utbrytningar men det ville sig inte riktigt, vi kom inte överens riktigt och då blir det svårt att få ett bra flyt i gruppen. Med 4 mil kvar av de 11 vi körde så gick Marcus med i en liten grupp på 4 man som snabbt fick en lucka till klungan och som senare visade sig vara den avgörande utbrytningen och jag blev sittandes i klungan som senare spurtade in en minut efter.
Är ändå rätt så nöjd med helgen där jag fick de besked jag ville ha, kroppen känns bra och det mesta verkar vara igång så nu får vi hoppas att allt stämmer på söndag då Östgötaloppet ska köras.
Allt för mig!
Hej/ Emil

Baaaapp!

Hej igen! Denna helg har varit som många andra, kort men intensiv vilket är skönt på olika sätt men det kan också vara lite segt att de inte är längre.
Det som är positivt är att dagarna blir färre tills tävlingssäsongen drar igång och våren börjar komma på riktigt! :) Det negativa är att de går lite för snabbt ibland, man hinner knappt avsluta den ena skolveckan innan nästa börjar..
Den här helgen bestod som vanligt att träning båda dagarna som gick väldigt bra vilket känns skönt inför helgens tävling.
Vädret har varit lite upp och ner, blåsit och lite mulet i lördags och regn å rusk igår men tur att plusgraderna stiger annars hade det varit väldigt negativt på humör frånten.
Igår då var det även dags för världens kanske tuffaste endagslopp att köras, klassikern Ronde van vlaanderen(Flandern Runt) som är ett riktigt häftigt lopp, kan tänka mig att det är otroligt häftigt att köra, hoppas att man kommer få uppleva den känslan nångång.
Cancellara visade klass och styrka men det räckte "bara" till en 3:e plats bakom Nick Nyens och Sylvain Chavanel efter en rafflande avslutning i det mest spännande lopp jag sett iallafall, Cancellara var så klart storfavorit inför loppet och hade alla ögon på sig under loppet men gjorde det riktigt bra under hela loppet.
På fredag beger sig jag och mor neråt, till Danmark denna gång inför tävlingen som ska inleda min tävlings säsong detta 2011, längtar som tusan!!!!!
Allt för denna gång!
Over and out
/ Emil

RSS 2.0