Besviken över en dag...eller 2

SM blev ingen succé för mig direkt utan det blev en besvikelse...Tempot i onsdags kändes riktigt bra i början tills jag kom till den första uppförs knäppan då jag ställer mig upp för att behålla farten uppe när jag märker att min bakbroms börjar ligga emot fälgen- shit, tänker jag! vad fasen händer?? Jag släpper upp bromsen helt och försöker fokusera framåt och hitta tillbaka till rytmen som jag hade innan.
Men den fortsätter att ligga emot efter vändningen så jag försöker pilla till den men det går åt skogen så jag byter cykel med 1 mil kvar till mål, men loppet var förstört långt innan så jag försöker iaf avsluta loppet bra.
Kände en så otroligt stor besvikelse efteråt att det just skulle hända idag, men fick lov att släppa det direkt och ladda om till torsdagens linjelopp.
Även fast att det inte finns så mycket att berätta om torsdagens lopp så vill många veta vad som hände? Jag vet knappt själv vad som hände men allt kändes så bra innan loppet och jag hade tankar på den där blå-gula mästartröjan som jag så gärna ville lägga beslag på efter 140 km cykelpropaganda...
När väl loppet höll på att avgöras den andra gången uppför Gesundabacken så var mina ben och hela kroppen helt stum och jag kände att jag nästan började få kramkänningar i vaderna och jag försökte verkligen pressa mig för att kunna gå med i första gruppen uppför backen men det gick inte,det kändes så konstigt att mitt SM lopp var slut efter 6 mils åkning men det var bara att acceptera och jag klev av efter 9 mil besviken, förbannad och fundersam på vad som hade hänt....
Nu i efterhand har jag tänkt lite och jag vet inte om det var att jag var överladdad eller om det var att jag gått runt och tänkt på detta loppet ända sedan jag klev på vintercykeln i november? Har lagt detta bakom mig nu och ser bara framåt nu.
Kortbane-SM i Halmstad nu på söndag sedan U6 cycletour som börjar på måndag och avslutas på lördag. Det ska bli riktigt roligt! Ser verkligen framemot detta och hoppas att jag kan kunna vara med i toppen igen, för det är där jag ska vara....!
/ Emil

Det närmar sig...

Ca 1 vecka kvar till Svenska Mästerskapen på landsväg uppe på Sollerön och jag sitter hemma i Falun nu, har tagit ledigt från denna sista vecka i skolan vilket känns skönt då jag kan ladda fullt ut, hämta mer kraft och få fila på de sista detaljerna inför SM.
Är otroligt laddad och ser verkligen framemot detta!
Helgen har spenderats i Danmark där det var 3 race runt om i Silkeborg, Herning och Hammel och det var deltävlingar i deras cup, Pinse cup.
3 riktigt roliga race med hög fart, bra startfält och bra banor där det var både upp och ner och kantvind vilket gjorde alla loppen tuffa, bra genomkörare inför kommande tävlingar.
De två första loppen gick bra där jag verkligen var med och körde för att försöka skapa något men lördagens race gick det loss 3 st sista km i kantvinden som höll hela vägen in till mål. Sedan i söndags så gick det iväg 2 st Blue Water åkare direkt i starten och sedan gick det en grupp efter ca 1 mil, vilken jag missade men vi i klungan bakom kom överens om att försöka köra in den, det var väldigt nära att vi plockade in hela gruppen men det blev inte så utan de 2 Blue Water höll undan för gruppen bakom som höll undan för oss i klungan..
På kvällen började jag få riktiga problem med magen och jag blev väldigt hängig, på måndag morgon mådde jag lite bättre i magen men det var inge bättre med huvudvärken men jag beslutade mig för att starta men kroppen var helt tom på energi så jag klev av, kändes bättre att bli helt kry och kunna ladda fullt denna vecka.
Känner mig piggare idag och hoppas kunna komma ut på cykeln en stund imorgon, det är planerat iaf.
/ Emil

Himmelfart <3

Himmelfart var en av de roligaste tävlingarna jag kört, riktigt bra startfält, roliga banor, bra organisation gjorde detta etapplopp otroligt roligt!
Allt började med en prolog och ett GP första dagen, båda racen gick helt okej, var skönt att känna att kroppen verkligen svarade från start! Fredagen skulle bli riktigt tuff.. ett 8 mil långt linjelopp på en kuperad bana med ett grusvägsparti inlagt gjorde detta första lopp för dagens tufft, attackerna avlöste varandra under stor del av loppet men det kom aldrig iväg någon grupp utan allt gick till en klungspurt där vi i Falköping var i klungan, bra kört av samtliga(körde i Falköpings laget i helgen, inlånad).
Criteriumet på eftermiddagen blev ungefär samma lopp som linjeloppet var, en backe på detta 6 km varv gjorde banan seg och det kändes verkligen att man kört linjeloppet innan, men vi var med där framme under loppet men även här blev det klungspurt, ett snitt på nästan 43 km/h under loppet.
Sen till den sista etappen av detta års Tour de Himmelfart, KUNGAETAPPEN!! 14 mil slakt hade vi framför oss, och det blev som vi trodde, ett varv på 13 km med 2 backar skulle avverkas 9 ggr. Det startade rätt så lugnt men redan då började det åka av folk från klungan, runt 28-30 graders värme gjorde allt ännu jobbigare, och efter några varv började tempot skruvas upp riktigt och en grupp på ca 15 man kom iväg i den tyngsta av de 2 backarna, vi i Falköping hade med 2 åkare och de bästa lagen hade med åkare där framme och de flesta var nöjda med situationen utom några lag därbak i klungan som började attackera de resterande varven som var kvar men jag som var kvar bak i klungan från Falköping fick plocka in flera attack försök och det stora norska laget Glåmdal ville också hålla ihop klungan och låta gruppen gå så de plockade in attacker också.
Den 15 manna gruppen höll hela vägen in i mål och vi fick in Marcus på 6:e plats och Fredrik på 8:e plats, själv åkte jag imål med klungan och var nöjd med dagens lopp och framförallt med hela Himmelfart!
Var väldigt skönt att känna att kroppen svarade som jag ville, allt pollenallrgin förhoppningsvis gett sig för iår och att jag kan slippa dessa problem nu.
Pigga ben hade jag också under hela etapploppet vilket känns bra inför nästa helg tävlande, även det i DK, mer om det sen.
(En bild från linjeloppet i fredags, jag i de orange-gula kläderna)
Ha de!
/Emil

RSS 2.0