Hej Himmelfart!

Helgen spenderades i Skara, träning, god mat och mycket vind får sammanfatta helgen som var bra! Tog en träningshelg då det inte var något race här i Swe, var ett en dagars race i DK men det var inte många startande så det kändes bättre att stanna hemma och få några bra träningspass.
Nu på torsdag drar Tour de Himmelfart igång, där jag självklart kommer att finnas med! Det ska bli väldigt roligt att få köra det etapploppet som är ett av Danmarks tuffaste race, stort startfält, de bästa danskarna är med och fina banor kommer göra denna helg riktigt rolig!
Ser framemot detta väldigt mycket och hoppas att kroppen svarar riktigt bra, trivs väldigt bra på de danska vägarna.
Kommer en rapport efter helgen hur det gått.
Ha de bra så länge gott folk!
/ Emil

Giro d´italia

Ska om en stund sätta mig och kolla på etapp 17 av årets Giro, det är för några dagar sen som girot börjat på riktigt! Det är nu de starka etapploppsåkarna verkligen börjar att visa sig.
Ska bli intressant att se vem som är starkast tillslut, på söndag får vi svaret.....


Hello

Måndag är det idag och igår var det Kinnekulleloppet som inte blev någon rolig historia för min del.. Pollenattack redan efter första gången uppför backen och efter 2 varv var kroppen helt slut, täppt i halsen,ont i ögonen och helt orkeslös. Det var verkligen helt sjukt hur tufft det var igår, all pollen bara surrade runt i luften och det satte stopp för mig denna dag...tråkigt!! Hade stora förhoppningar på detta lopp, hade känslan av att det skulle gå hela vägen.
Desto roligare var det i fredags då jag körde Götene Elit-GP nere i centrala Götene, där luften var betydligt bättre och pollen inte satte stopp för min framfart.
Vi juniorer fick köra med elitåkarna och shit vad roligt det är asså! Det gick fort under precis hela loppet och jag satt med fint framme i klungan hela tiden, vi i Cykelcity hade Jonas Bjelkmark i en utbrytning från start så vi var nöjda med situationen då.
Med ett varv kvar blev Jonas och Petter Persson(Vallentuna) inhämtade och direkt så attackerar Jonas Ahlstrand (Cykelcity) och får en lucka som han håller hela vägen in i mål och bakom han så spurtade Mike, också Cykelcity in på en 3:e plats, nice! Jag spurtade in på en 13:e plats vilket jag var riktigt nöjd med då jag fortfarande är junior och fick chansen att testa mig mot eliten i ett sådant fartfylld och roligt GP-lopp.
Det var en riktigt roligt kväll där på banan i Götene och det är ett av helgens stora glädjeämne!
Trevlig helg var det även utanför banan, mysig och rolig helg med min mor som jag uppskattar otroligt mycket!
/ Emil


Wendes&Skandis

Förra helgens tävlingar nere i Kristianstad gick hyfsat, utbrytning hela loppet på lördagen(cuplopp) som slutade med en 3:e plats och som jag är rätt så nöjd med, ett av de roligaste loppen hittils denna säsong, helt klart!
GP:et gick inge vidare kan jag väl erkänna men det var bara att ladda om till tempot på eftermiddagen på söndagen och det gick bra! Kanske inte min bana direkt men tycker jag hade ett skönt "flow" i åkningen och jag slutade på 4:e plats i totalen.
Träningen under veckan gick väldigt bra och jag hade planerat en tävlingsfri helg men jag tog beslutet att åka hem till Falun i fredags och åka till Uppsala igår för att köra Skandis GP, snabba beslut men jag kände att jag var riktigt sugen på att köra det GP:et som jag gillar väldigt mycket!
Regn,rusk och slottsbacken gjorde detta lopp väldigt tufft, och det blev inte mycket lättare av att jag punkterade efter 1 ½ varv av de 15 vi skulle köra+ att det inte var tillåtet att ta respitvarv(att man fixar ett nytt hjul och väntar på klungan tills de kommer och där man får hoppa med och köra igen, så att inte tävlingen är över direkt), men eftersom att man inte fick ta det så blev jag sittandes i egtt väldigt tufft läge, men jag tog tag i det direkt och började min upphämtning för att förhoppningsvis kunna avancera tillbaka till där jag var när jag fick punkteringen.
Jag hittade ett bra flyt direkt och tog placering på placering och det slutade med att jag körde upp mig till en 2:a plats, vilket jag är hyfsat nöjd med efter omständigheterna.
Bra "pang" i benen hade jag så de känns bra inför helgens tävlingar i Götene och Kinnekulle.
Ska försöka köra tätare uppdateringar här på bloggen i fortsättningen...
Höres! / Emil

Clock.....

Tiden bara går och går... snart är det sommarlov! Inte många veckor kvar i skolan nu :)
Tävlingarna rullar på som det ska, Hammarö 3-dagars i helgen som var gick helt OK! Prolog som ströks men där det kändes bra! Tempot gick väl framåt, börjar få tillbaka den riktiga "tempokänslan" men det är en bit kvar ändå till topp känslan.
På GP:et blev till att bara skicka full rulle från start och det försökte jag också med, och det var NÄRA...... med 1 varv kvar stöter jag och Marcus ifrån klungan för att köra om 2:a platsen efter att Ludwig gått loss tidigt i loppet och hållit undan och vi håller ett högt tempo men Mölndal ville ha det till en klungspurt och de fick som de ville, 500 m för mål kommer de ikapp oss, så de är surt när man är så nära! Men "nära skjuter ingen hare", tyvärr....
Linjeloppet som avslutade detta etapplopp blev inget lopp överhuvudtaget, Falköping höll ihop det hela loppet( de var 1,2,3,4 i totalen) men jag körde väldigt offensivt under mitten av loppet och försökte verkligen att göra något men allt kom att avslutas i ännu en klungspurt där jag fick slita riktigt mycket för att köra om de fina placeringarna och jag blev 3:a tillslut vilket var skönt att kunna avsluta bra och känna att jag har det där lilla extra i "bakfickan" att plocka fram!
På lördag åker vi ner till Skåne ännu en gång då det är cuptävling i Kristianstad på lördag följt av ett GP och ett tempo på söndag men som ej ingår i cupen.
Träningen i veckan har funkat bra så jag är positiv inför helgen! :)
Hörs! / Emil

RSS 2.0