Bratwurst och tyska homies.....

Niedersachsen Rundfart!
100 mil neråt i världen, genom DK, båt från Rödby-Puttgarden sedan transportsträcka på autobahn i Tyskland...
Ingen kort resa men ankomsten till "Jugendherberge"(Wallenhorst) var efterlängtad!
Åt mat där vi bodde, soppa med BRATWURST!! En klassiker... åkte ut och rullade igång systemet och sedan var man lättvaggad på kvällen.
Laddad som tusan inför detta etapplopp som vi körde i blå-gult!
Första etappen:
120 st och full fart från start, många attacker men inga speciella avstånd blev det för de olika grupperna i början men en grupp fick tillslut en bra lucka som visade sig hålla hela vägen in i mål, jag satt med i klungan efter de 7 mil vi körde, skönt med en bra start på detta lopp!
Andra etappen: Dubbeletapp denna dag, börjar med ett 9 km långt tempolopp som kördes i spöregn och blåst.. Ett hyfsat lopp från min sida, hittade inte riktigt flytet men kände att kroppen svarade bra så de var det jag tog med mig från denna etapp.
Tredje etappen: En fartfylld etapp som går genom små byar, blandning av smala och stora vägar och här var vi verkligen med och tävlade, hade åkare i olika utbrytningar men det hela slutade med en klungspurt där Avia teamet visade styrka och vann etappen, jag var även med här i klungan efter bra jobb under etappen!
Fjärde och sista etappen: (Kungaetapp), den hårdaste etappen med en profil som verkligen tog ut sin rätt, hög fart och kuperad terräng gjorde att många fick vika ner sig tidigt men vi i Swe var med hela loppet och gjorde ett bra lopp, offensiva och ville verkligen vara med och tävla och det gjorde vi bra!
En ensam åkare gick hem och vann solo, Amund Jansen från Norge stötte med 3 km kvar till mål och höll hela vägen in.
Sedan var det bara och sätta sig i bilen och börja resan hem till Sverige, trötta ben men ett bra humör efter 3 dagars tävlande som gick bra! Roligt att kunna få åka ner och prestera ett bra resultat!
En rapport från Tyskland äventyret, kommer en senare om Tönsberg som var i helgen.
/ Emil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0