Rock ´n roll

Nu har den andra delen av säsongen startat och det kommer att bli riktigt roligt framöver!
Ikväll är det Skara GP och efter det åker jag till Göteborg och vidare mot Tyskland imorgon, ska ner och köra Niedersachsen Rundfarth med landslaget från fre-sön.
Ska bli nice! Ser verkligen framemot detta!
Let´s do this!
/ Emil

2XU <3

2XU skins, kaffe och sportspegeln och god mat kommer avsluta denna fina dag superbra! Hård dag i sadeln för mig idag, hann även se avslutningen på touren där "Cav" fortsätter att leverera!
På med 2XU skins direkt efter dusch och upp i högläge så återhämtas kroppen grymt.
Från och med onsdag kommer jag att befinna mig i Skåne där den Skånska GP-veckan börjar, Staffanstorp, Eslöv och Trampen är de race jag kommer att köra, det är roliga lopp som alltid går fort och banorna är knixiga, snabba och publikvänliga.
Men det är då de, nu ska jag få i mig lite mat och sedan se på fotbolls finalen i Dam-VM.. Ja ni läste rätt, tv:n är uppbokad då det finns ett antal i familjen som är fotbollstokiga, ungefär som jag är i cykel.. så det är väl bara att infinna sig i soffan om en stund, kan väl inte vara så farligt...? eller?
/ Emil

U6 cycletour 2011

Kom till Tidaholm på söndagkväll efter några timmars bilfärd från Halmstad och kortbane-SM. Kroppen var igång och jag kände mig väldigt laddad inför stundande tävlingsvecka som skulle komma att bli en otroligt rolig vecka!
Prolog:
En lång och "snabb" uppvärmning visade sig göra gott för loppet som varade i 5 min, full gas från start och jag hittade tempot direkt och klämde de 3,4 km på 5:02 min, bra lopp av mig och en bra start på veckan!
Etapp 2:
126 km lång etapp med en grusvägssträcka på ca 1 km. Efter ca. 4 km går jag och 4 st iväg ifrån klungan och får en stund senare sällskap av 4 st andra där Daniel (Renhage) satt med fint och vi i gruppen fick snabbt ett avstånd ner till klungan på ca. 30 sek som senare blev 1.40 men som hela tiden låg runt det avståndet.
Vi blev inhämtade med 4 mil kvar till mål... Allt skulle avslutas med en klungspurt MEN en grupp på 10 man kom iväg med 5 km kvar till mål där vi i Mölndal inte hade någon med och den gruppen gick hela vägen in i mål. Vi fick in Per på 12:e plats, bra jobb under loppet av laget!
Etapp 3:
139 km lång, jag kom även här iväg i morgonutbrytningen efter 8 km, en grupp på 8 man och vi fick direkt en lucka på 2 min som sen blev 4 som blev 5 min tillslut.
Perfekt läge! Bra ben på mig och gick väldigt lätt med uppför backen där målet var beläget.
Med 3 mil kvar började många röra på sig bak i klungan och en grupp med 4 st kom ikapp oss och som senare attackerade, jag började bli rätt så bränd men slet mig med i gruppen bakom, i sista backen upp till mål kom en 15 manna grupp ikapp oss där jag hängde på och jag rullade imål som 20:e man.
13 mil i utbrytning tog ut sin rätt på slutet men en grym dag i sadeln för mig med bra ben.
Etapp 4:
Ett fartfyllt GP med som sagt full fart från start, våran taktik var att ha Per framme i täten in mot spurten för att slåss om pallplaceringarna och vi gjorde precis som vi hade tänkt och allt hade blivit perfekt om nu inte en norsk vurpat 1 km innan mål precis framför mig och Per...Allt var kört!! Surt som tusan när allt såg så bra ut :/
Etapp 5 blev inställd pga av sabotage av banan, någon/några personer hade hällt ut olja på banan som inte var åkbar när de första klasserna skulle starta även om arrangörerna hade gjort allt de kunnat för att ordna banan...
Etapp 6:
Tempolopp över 14 km, full gas från start var det. Hittade även här rytm direkt och fick full speed på grejorna, allt gick väldigt bra och jag gjorde ett av mina bättre tempolopp på U6!
Per och Daniel slog sig in på topp- 10 på etappen, grymt kört av dem!
En väldigt bra avslutning av laget på en väldigt bra och rolig vecka! Vi har haft det otroligt roligt med varandra och det är då resultaten kommer.
Vill tacka alla som varit runt laget hela veckan, coach "Pajen",- och Johanna som bodde med oss hela veckan, var mek med Pajen i servicebilen, var massör. Ni gjorde ett stort jobb, TACK!
Sedan ett stort tack till alla föräldrar som hjälpt oss med langning av mat och dryck under och efter etapperna, utan er hade vi inte gjort dessa braiga lopp! TACK!
/ Emil

Le tour

Idag har Tour de France startat och det sträcker sig över 3 veckor, kommer definitivt vara bänkad framför det på eftermiddagarna efter man tränat/tävlat!
När de stora tävlar i Frankrike ska jag köra kortbane-SM i Halmstad imorgon och sedan startar U6 cycletour på måndag med en prolog följt av 4 linjeetapper och ett avslutande tempolopp. Är laddad till tusen för detta, det ska bli riktigt roligt!
Men först tar vi kortbane imorgon, full gaazz!!

RSS 2.0