Blixtåska DELUX!

Ett förbannat regn och åskväder har dragit in över Skara under helgen, igår var det ett antal blixtar som slog ner på fälten runt om staden, idag var det "bara" regn som kom ner ifrån himlen... Men träningen blev gjord och bra blev det!
Allt flyter på här efter denna första vecka i Skara, skönt att komma in i allt nu när skolan dragit igång igen.
Har skrivit in mig på körskolan idag då jag fyller 18 om mindre än en månad, tänkte att det var lika bra att börja plugga teorin och få körlektionerna gjorda. Ska ha "riskettan" på onsdag och sedan ska jag boka körtider men det blir endast ett få lektiner eftersom att jag kört bil med mor&far på loven och till tävlingar nu i nästan 2 år, börjar komma in i det!:)
Snart kommer även Fredrik och Ludde hit till mig för att kolla på dagens Vuelta Espana etapp, sedan blir det tacotime ikväll med de pojkarna, får se om den där Fåglum också ska vara med och kocka till det, riktigt trevlig eftermiddag/kväll!
/Emil

Tillbaka i väst

Svealands blev ingen vidare succé för mig, iof blev jag 2:a på tempot där jag bara var några sekunder ifrån guldet men det kändes inte topp, fick ingen riktig rytm men de är som de är, bra tryck i benen iaf!
Linjet såg grymt ut tills det var ca. 15 km kvar till mål då jag gjorde ett misstag som kostade mig segern, skulle ha fortsatt att köra hårt i backen och försöka gå solo men jag chansade på att jag skulle ta spurten, men benen stummnade helt i spurten och jag kom in på en 3:e plats... Var den mest offensive åkaren i loppet iaf och var den som verkligen ville köra och försöka skapa något, tråkigt när ingen annan ville det....
Åkte ner till Skara igår, började skolan idag där vi bara gick igenom lite scheman mm, tog en mjukstart helt enkelt! Första träningen är också gjord här nere, var ute med Fredde, Marcus och Ludde idag på ett fint pass i blåsten.
Har även sett på vueltan idag, Kessiakoff kör grymt! Han är i toppen och fajtas, riktigt bra! Keep it up man!
Ska också snart påbörja matlagningen för kvällen, blir smaskens....!
/Emil


Morgonkvisten

En fin frukost är alltid dagens bästa måltid, kaffe är en av delarna i en fin frukost och det är den viktigaste också! Nu är man vaken och idag ska jag först få ner den andra koppen för denna morgon... Sen blir det tvättning av cyklar, tävling imorgon! Får se sedan vad jag hittar på, kanske ska packa lite..vem vet? Men det får dagen utvisa.
/Emil

Svealandsmästerskapen...inte igår!

Burseryd gick både bra och dåligt, fick kliva av på lördagens GP då min andning balla ur fullständigt men jag var inte ensam, det var flera jag känner som hade samma problem så det var väl lite bra ändå, att jag inte var ensam om att känna det!
Söndagens Västbolopp gick desto bättre, det sprack av i klungan ute på det andra av fem varv och jag hamnade i 2:a gruppen efter att jag kört som en tok för att försöka kunna brygga upp till första gruppen men de där framme började attackera precis innan jag var påväg ikapp...men jag, Ludwig Bengtsson körde partempo ikapp två som hade släppt första gruppen och då var det 2 st kvar i gruppen som fortfarande var kvar därframme.
Vi körde om 3 platsen men jag hade inte krafterna kvar att ta den utan hade förbrukat de under loppets gång, men det kändes bra att jag som vanligt hade varit med och tävlat där framme! Slutade 6:a iallafall.
Eftersom att jag inte är uttagen till GP Denmark så åker jag till Södertälje och kör Svealandsmästerskapen vilket jag inte gjort på ett antal år nu, tempo lördag och linje söndag.
/Emil

Höst...? Nej tack!

Regn ock rusk är det väder som varit de senaste dagarna i Falun, är hösten påväg in tro?? Hoppas inte det!
Idag åker vi jag ner till Burseryd för att i helgen köra Södra Hestra Sparbanken GP och Västboloppet, det är de två sista cuploppen för detta års SWE-Cup.
Det ska bli riktigt roligt att tävla igen i Sverige efter några helgers tävlande i andra länder, vilket har varit både nyttigt och väldigt roligt för mig!
Några veckors sommarlov kvar innan skolan drar igång igen, den 23:e börjar vi nere i Skara, jag åker ner på måndag den 22:a, ska bli kul att träffa alla cyklister igen, många har jag träffat på tävlingar i sommar men det är alltid roligt när vi samlas allihop igen!
Men det är en stund kvar innan jag far neråt... Först Burseryd och Cup och Obs-loppen! Nice!
/ Emil

Bratwurst och tyska homies.....

Niedersachsen Rundfart!
100 mil neråt i världen, genom DK, båt från Rödby-Puttgarden sedan transportsträcka på autobahn i Tyskland...
Ingen kort resa men ankomsten till "Jugendherberge"(Wallenhorst) var efterlängtad!
Åt mat där vi bodde, soppa med BRATWURST!! En klassiker... åkte ut och rullade igång systemet och sedan var man lättvaggad på kvällen.
Laddad som tusan inför detta etapplopp som vi körde i blå-gult!
Första etappen:
120 st och full fart från start, många attacker men inga speciella avstånd blev det för de olika grupperna i början men en grupp fick tillslut en bra lucka som visade sig hålla hela vägen in i mål, jag satt med i klungan efter de 7 mil vi körde, skönt med en bra start på detta lopp!
Andra etappen: Dubbeletapp denna dag, börjar med ett 9 km långt tempolopp som kördes i spöregn och blåst.. Ett hyfsat lopp från min sida, hittade inte riktigt flytet men kände att kroppen svarade bra så de var det jag tog med mig från denna etapp.
Tredje etappen: En fartfylld etapp som går genom små byar, blandning av smala och stora vägar och här var vi verkligen med och tävlade, hade åkare i olika utbrytningar men det hela slutade med en klungspurt där Avia teamet visade styrka och vann etappen, jag var även med här i klungan efter bra jobb under etappen!
Fjärde och sista etappen: (Kungaetapp), den hårdaste etappen med en profil som verkligen tog ut sin rätt, hög fart och kuperad terräng gjorde att många fick vika ner sig tidigt men vi i Swe var med hela loppet och gjorde ett bra lopp, offensiva och ville verkligen vara med och tävla och det gjorde vi bra!
En ensam åkare gick hem och vann solo, Amund Jansen från Norge stötte med 3 km kvar till mål och höll hela vägen in.
Sedan var det bara och sätta sig i bilen och börja resan hem till Sverige, trötta ben men ett bra humör efter 3 dagars tävlande som gick bra! Roligt att kunna få åka ner och prestera ett bra resultat!
En rapport från Tyskland äventyret, kommer en senare om Tönsberg som var i helgen.
/ Emil

RSS 2.0